Garville Avenue, Rathgar

The project consisted extension and alteration o existing 3 story Victorian house on Garyville Avenue. Our clients lived on the upper ground floor and first floor, with the lower ground floor being rented accommodation. Our brief was to combine all three floors and return the house to its original use as a single family home. This project entailed the renovation of the existing lower ground floor and the addition of a part single storey, part 2 storey extension to the rear of an existing.

The lower ground floor was reworked to permit connection between living spaces and the garden. A curved double glazed frameless glass screen was positioned symmetrically between two doors providing access to the rear garden. Materials included limestone, timber and glass.

Accommodation included provision of anew kitchen, dining room, living room, bathroom, utility, wine cave and storage room.